Wie ben ik?


Ik ben Mees 17 jaar en zit op het Amsterdams Lyceum.

Al vanaf jongs af aan heb ik een voorliefde voor boeken ontwikkeld. Het begon bij de Donald Duck en ondertussen verslind ik het ene boek na het andere. Ik vind het enorm zonde dat enorm veel mensen boeken hebben staan die ze niet meer lezen of liever weg willen doen. Ik vind het daarom erg leuk om deze boeken op te halen en een tweede leven te geven.

Op dit moment heb ik 3 manieren om de boeken een tweede leven te geven:

  1. Ik geef de juiste boeken, vaak stripboeken aan asielzoekerscentra zodat immigranten op een leuke manier kunnen werken aan de ontwikkeling van hun taal.
  2. Ik wissel vaak boeken uit met straatbibliotheken, dit zijn kasten in bepaalde buurten waar mensen boeken in kunnen doen en ook uit kunnen halen zonder ergens aan verbonden te zijn. Ik vind dit zelf een ontzettend leuk initiatief en daarom ook mooi om aan mee te doen.
  3. Ik kan ze natuurlijk niet allemaal lezen, dus zal ik ook andere eigenaren vinden voor de boeken, dit doe ik door de boeken online te verkopen.

Op deze manier kunnen wij samen andere personen gelukkig maken met uw overbodige boeken.

Om deze redenen stap ik een aantal keer per week op de fiets om boeken in Amsterdam en omstreken op te halen. Ik hoop dat ik u een beeld heb kunnen schetsen waarom ik dit doe en dat ik ook uw boeken snel een nieuw thuis kan geven!

Amsterdam, 3 oktober 2017 – Mees in de opslag bij het huis van zijn vader. Mees Donders (17) runt sinds 2 jaar zijn gratis boekenophaalservice. Opgehaalde boeken krijgen een tweede leven. Hij verkoopt ze online of brengt ze langs bij instellingen. Foto Dingena Mol